Over ons

WAAROM KIEZEN VOOR FARM BEEF BOUTIQUE?

Bijzondere ervaring; contact met de boerderij en kweker, je kan alles met je eigen ogen zien!

Kwaliteitsvolle producten; waarvan de boer zelf de prijs en het aanbod van kan bepalen, en zo een eerlijke prijs krijgt voor z’n product.

Weinig voedselkilometers!

Ondersteun de lokale economie.

Dé uitkomst voor een consument die belang hecht aan de afkomst van een product.

(H)eerlijk vlees met aandacht voor mens en dier

VEE – CLOSED CYCLE

 
We kweken Blonde d’Aquitaine vee volgens het ‘gesloten cirkel’ principe. Zo kunnen we gecontroleerd vlees garanderen met de beste smaak. De ‘closed cycle’ of gesloten cirkel methode houdt de volgende principes in; we hebben controle over alle stadiums in het leven van het dier: van reproductie tot kalving, het spenen van de kalveren, het afmesten en het slachten. We kopen geen dieren aan van buitenaf -uitgezonderd dekstieren, dit is noodzakelijk om inteelt te voorkomen-. Dit limiteert de binnenkomst van eventuele ziektes of bacteriën en garandeert koe-tot-koe transfer van immuniteit.
​​​​​​​
​​​​​​​Het moederdier geeft antistoffen door aan het kalf en deze beschermen het kalf de rest van hun leven. Op die manier kan het gebruik van antibiotica sterk verminderd worden. We hebben oog op de volledige productie-cirkel, waarbij we grote zorg dragen voor onze dieren en zo vlees van de best mogelijke kwaliteit kunnen afleveren. Op deze wijze kunnen we ook de korte keten, waar grote vraag naar is, promoten.
 

ONS RAS – BLONDE D’QAUITAINE

De Blonde d’Aquitaine is een vleestypisch rundveeras dat in begin jaren ’60 van de twintigste eeuw is gefokt in de Franse streek Aquitaine (Aquitanië). De Blonde is een kruising tussen verschillende rassen, namelijk de Garonne, Quercy en de Blonde van de Pyreneeën. Daarnaast heeft de Blonde d’Aquitaine ook bloed van de Limousin en Charolais door zijn aderen stromen. 
De Blonde d’Aquitaine is een mooi, groot en elegant ogend dier. De huid is fijn en de horens zijn zeer kenmerkend voor dit ras. Ze hebben een hoge groeisnelheid en hoge eindgewichten. 

De vachtkleur is altijd tarwekleurig, variërend van licht naar donker. Vaak is de vacht ook geappeld. Volgens de rasstandaard moeten de dieren een lichtere kleur hebben rond ogen en muil, op de buik en aan de binnenkant van de dijen. Blonde d’Aquitaine runderen hebben een enorme skeletontwikkeling, wat gepaard gaat met een goede bespiering over het hele lichaam. Het lichaam van de Blonde d’Aquitaine is lang en evenwichtig, elegant met een fijne huid. De kop is zeer expressief, gerekt en de muil breed. De botten zijn fijn met correct beenwerk en een goede gang. Schofthoogte koe: 150 centimeter, schofthoogte stier: 1.60 meter. Blonde d’Aquitaine-koeien staan bekend om hun goede moedereigenschappen. Kalveren worden haast nooit afgestoten en de moederkoe zal haar kalf ten alle tijden beschermen. Alleen mensen die zij kent, worden toegelaten tot het kalf. 

Het vlees van de Blonde d’Aquitaine staat bekend als bijzonder mals en sappig. Het vlees is fijn van structuur en is geliefd bij ieder mens die houdt van een goed stuk rundvlees. 

Bovendien wordt alleen het vlees met de hoogste kwaliteit goedgekeurd voor de verkoop, daarbij wordt onder andere gekeken naar malsheid en sappigheid, of het vlees fijndradig en smaakvol is.

DIERENWELZIJN

We staan erop het stressniveau van ons vee zo laag mogelijk te houden.

  •  
  • De dieren worden niet onthoornd, enkel in uitzonderlijke gevallen wanneer het voor de gezondheid van het dier aangewezen is.
  • We respecteren een zo hygienisch en comfortabel mogelijke omgeving voor het dier.
  • We voorzien een optimale infrastructuur voor alle levensstadiums.
  • De voeding wordt aangepast aan het dier
  • Respect voor het sociale gedrag van de dieren
  • We zijn tevens in het bezit van het 2 sterren Beter Leven Keurmerk.
  •  


DIEREN-MANAGEMENT

Onze runderen worden op natuurlijke wijze bevrucht. De koeien en vaarzen leven samen in kleine of grotere groepen tot op het moment dat ze bijna gaan kalven. Dan wordt het dier in een aparte box gezet, waar ze rustig en zonder storen kan kalven.

We houden regelmatig toezicht en helpen met kalven indien nodig. Hierna mag de koe nog enkele weken in de aparte box blijven om rustig een goede connectie te maken met haar kalf, zonder gehinderd te worden in dit proces. De kalveren worden op een leeftijd van minimum 5 maanden gespeend; en dit samen met leeftijdsgenoten om het stressniveau zo laag mogelijk te houden.

VOEDING

 Het grootste aandeel in de voeding is het ruwvoeder; bestaande uit een mengeling van kuilmaîs, gras en luzerne.

Ook in de weide-periode wordt deze mengeling bijgevoederd indien nodig, zodat de dieren steeds een goede conditie behouden.
Het merendeel van het ruwvoeder produceren we zelf.
​​​​​​​
Bijkomend krijgen de runderen een samengestelde mengeling of mineralenkuur afgestemt op hun leeftijdscategorie of noden.

DE HOEVEWINKEL

“Omdat we iedereen graag een lekker, natuurlijk stukje vlees van eigen kweek aanbieden”

Een eerlijk stuk vlees van dieren die goed verzorgd worden en dat geen honderden of duizenden kilometers gereisd heeft voor het bij u terecht komt.
Welkom bij Farm Beef Boutique!

ONZE BOERDERIJ

In 2000 zijn we gestart met het kweken van het Blonde d’Aquitaine ras. Dit bekende Franse vleesrund is een recent ras (1961) dat oorspronkelijk komt uit Zuidwest-Frankrijk. Het is een groot, éénkleurig licht tot donkerblond ras dat aan de basis ligt voor meerdere nieuwe rassen. Nu, bijna 20 jaar later,is wat begon als een hobby uitgegroeid tot een volwaardige boerderij van zo’n 180 dieren. Alle dieren worden bij ons geboren en met zorg groot gebracht. De dieren worden opgekweekt met gras, maïs en luzerne, voornamelijk van eigen kweek. De kalveren blijven minstens 5 – 6 maanden bij hun moeder. Bijna al de runderen op onze boerderij kunnen genieten van minstens 6 maanden per jaar weidegang.

In de kijker

Ontvang als eerste ons ​​​​​​laatste nieuws per mail

uitgelicht nieuws

In de kijker

ontdek, proef, geniet

Bourgondisch genot

 
Wij bereiden pakketten met overheerlijk vlees van Belgische bodem, geschikt voor de échte Bourgondiërs. U kan kiezen uit twee pakketten (klein 10 kg en groot 15 kg) vers vlees bestaande uit een grote variatie biefstuk, stoofvlees, gemengd gehakt, worst, chipolata, blinde vink, rundsburger en rosbief. 

Zelf ook zin in zo'n stukje vlees?
​​​​​​​Onze pakketten zijn makkelijk online te bestellen, via e-mail of telefonisch.

bekijk hier onze pakketten