Recept gestoofde varkenswangetjes in sherry | 2 personen
Benodigdheden:
- Olijfolie/boter
- 1 grote ui fijn gesneden
- 600 gr varkenswangen ( overlangs in 2 gesneden )
- 1 eetlepel bloem ( kruiden met peper en zout )
- 2 tenen look
- ½ thee lepel komijn
- 1 thee lepel gerookt paprika poeder
- 150ml sherry (dry sherry)
- 500ml runderbouillon
- Handvol gesneden platte peterselie
- Handvol geroosterde amandel flakes
- Olijfolie/boter
- 1 grote ui fijn gesneden
- 600 gr varkenswangen ( overlangs in 2 gesneden )
- 1 eetlepel bloem ( kruiden met peper en zout )
- 2 tenen look
- ½ thee lepel komijn
- 1 thee lepel gerookt paprika poeder
- 150ml sherry (dry sherry)
- 500ml runderbouillon
- Handvol gesneden platte peterselie
- Handvol geroosterde amandel flakes
Recept:
- Verwarm de olijfolie/boter in een grote pan/ketel.
Voeg ui toe en stoof aan op laag vuur gedurende 10-15min.
Haal uit de pan en zet opzij. - Haal de varkenswangen door het bloem mengsel.
Doe opnieuw boter/olijfolie in de pan en bak de wangen bruin op een hoog vuur.
Zet vuur op medium temperatuur. - Voeg de ui, look en kruiden toe en kook 1 minuut.
Voeg de sherry toe en roer regelmatig om. - Voeg de runderbouillon toe en laat zachtjes stoven.
Een uur of 2 of tot de wangen zacht zijn. - Strooi de peterselie en amandel flakes erover.
Serveer met puree of rijst.