Beef Terriyaki | Recept voor 2 personen
Marinade:
- 1 lepel sojasaus
- 1 lepel sesamolie
- Zwarte peper
Terriyaki saus:
- 50g sojasaus
- Scheut water
- 3 lepels honing of esdoornsiroop
- 1 lepel rijstazijn
- 1 lepel gehakte look
- 1 lepel gehakte gember
- ¼ theelepel rode chili vlokken
Ingredienten:
- 500gram rundsvlees ( bij voorkeur jodenhaas of opleg platte bil )
- Olijfolie
- 1 zoete puntpaprika in dunne strookjes
- 1 wortel in dunne schijfjes
- 10 roosjes broccoli
- Kleine handvol boontjes of sluimererwten
- 2 pijpajuintjes fijn gesneden
- 1 lepel sesamzaadjes
Werkwijze:
- Snij het vlees in smalle plakjes ( ongeveer 6mm dik, tegen de draad van het vlees )
- Meng de sojasaus, sesamolie en zwarte peper en marineer het vlees met dit mengsel.
- Zet in de koelkast. Doe dit minimum 1 uur op voorhand.
- Voor de saus meng je de sojasaus, water, honing, azijn, look, gember en chili vlokken.
- Zet apart.
- Verhit een scheut olijfolie en bak hierin het vlees tot het net gaar is, als alle zijdes aangekleurd zijn is het goed, niet te lang bakken, dan word het vlees droog en hard.
- Haal het vlees uit de pan/wok en zet apart.
- Gaar nu de groenten tot ze zacht zijn.
- Doe dan het een scheut water erbij en ook het gebakken vlees en roer de terriyaki saus onder de groenten.Roer dit enkele minuten onder.
- Doe de gesneden pijpajuintjes en sesamzaadjes er tenslotte bij.
- Serveer met mie, noedels of rijst.