Met deze tips maak je het lekkerste vlees op de barbecue klaar



Het barbecue seizoen staat weer voor de deur, het moment om uit te pakken met jouw barbecue-skills! Met deze tips maak jij de lekkerste steak, ribben en spekfakkels klaar. 

Goede barbecue


Goed begonnen is half gewonnen. Een goede barbecue doet wonderen voor je vlees. 

Slow cooking


Leg je vlees zeker niet te snel op de barbecue. Laat eerst de vlammen boven de briketten uitkomen. Verdeel dan de briketten of houtskool gelijkmatig over het onderste rooster. Zet vervolgens het grillrooster en het deksel erop en laat de barbecue nog even voorverwarmen.

Laat je vlees rusten 


Wist je dat de kerntemperatuur van het vlees nog een paar graden stijgt nadat je het van de barbecue haalt? Daarom laat je vlees na het grillen het best nog even rusten voor je het aansnijdt. 

Direct vs. indirect bakken


Bij het barbecueën heb je twee klassieke bereidingsmethodes. Voor ingrediënten die minder dan 20 minuten op de barbecue moeten, zoals steak, gebruik je het best directe warmte: leg het vlees boven de briketten of houtskool en sluit het deksel. Ingrediënten die langer dan 20 minuten moeten garen, hebben meer baat bij indirecte warmte: schuif de briketten of de houtskool naar de zijkanten, leg je je producten in het midden van het rooster en sluit het deksel.

Kwaliteitsvlees


De kwaliteit van je vlees zal alles bepalen, vlees van goede kwaliteit smaakt namelijk altijd goed! 


Bestel een barbecuepakket voor deze zomer

Meest Recente Posts

Ontvang als eerste ons ​​​​​​laatste nieuws per mail

In de kijker

ONTDEK, PROEF, GENIET

Bourgondisch genot

Wij bereiden pakketten met overheerlijk vlees van Belgische bodem, geschikt voor de échte Bourgondiërs. U kan kiezen uit twee pakketten (klein 10 kg en groot 15 kg) vers vlees bestaande uit een grote variatie biefstuk, stoofvlees, gemengd gehakt, worst, chipolata, blinde vink, rundsburger en rosbief. 

Zelf ook zin in zo'n stukje vlees?
​​​​​​​Onze pakketten zijn makkelijk online te bestellen, via e-mail of telefonisch.

bezoek ons

Ontvang als eerste ons ​​​​​​laatste nieuws per mail

uitgelicht nieuws

In de kijker

ontdek, proef, geniet

Bourgondisch genot

 
Wij bereiden pakketten met overheerlijk vlees van Belgische bodem, geschikt voor de échte Bourgondiërs. U kan kiezen uit twee pakketten (klein 10 kg en groot 15 kg) vers vlees bestaande uit een grote variatie biefstuk, stoofvlees, gemengd gehakt, worst, chipolata, blinde vink, rundsburger en rosbief. 

Zelf ook zin in zo'n stukje vlees?
​​​​​​​Onze pakketten zijn makkelijk online te bestellen, via e-mail of telefonisch.

bekijk hier onze pakketten