Met deze tips maak je het lekkerste vlees op de barbecue klaar
Het barbecue seizoen staat weer voor de deur, het moment om uit te pakken met jouw barbecue-skills! Met deze tips maak jij de lekkerste steak, ribben en spekfakkels klaar.
Goede barbecue
Goed begonnen is half gewonnen. Een goede barbecue doet wonderen voor je vlees.
Slow cooking
Leg je vlees zeker niet te snel op de barbecue. Laat eerst de vlammen boven de briketten uitkomen. Verdeel dan de briketten of houtskool gelijkmatig over het onderste rooster. Zet vervolgens het grillrooster en het deksel erop en laat de barbecue nog even voorverwarmen.
Laat je vlees rusten
Wist je dat de kerntemperatuur van het vlees nog een paar graden stijgt nadat je het van de barbecue haalt? Daarom laat je vlees na het grillen het best nog even rusten voor je het aansnijdt.
Direct vs. indirect bakken
Bij het barbecueën heb je twee klassieke bereidingsmethodes. Voor ingrediënten die minder dan 20 minuten op de barbecue moeten, zoals steak, gebruik je het best directe warmte: leg het vlees boven de briketten of houtskool en sluit het deksel. Ingrediënten die langer dan 20 minuten moeten garen, hebben meer baat bij indirecte warmte: schuif de briketten of de houtskool naar de zijkanten, leg je je producten in het midden van het rooster en sluit het deksel.
Kwaliteitsvlees
De kwaliteit van je vlees zal alles bepalen, vlees van goede kwaliteit smaakt namelijk altijd goed!